×

AED-toestellen in Kluisbergen

Een AED-toestel is een ‘automatische elektronische defibrillator’ die van groot belang kan zijn wanneer er een hartfalen optreedt bij een persoon. Het inzetten van zo een toestel biedt namelijk de grootste kans op overleving in afwachting van de hulpdiensten. Jaarlijks worden hiermee naar schatting zo een 2500 levens gered! De toestellen staan zowel voor particulieren als voor verenigingen ter beschikking. 

Waar vindt u deze apparaten terug in onze gemeente?  

👉 Sporthal  

👉 Voetbalveld KFC Kluisbergen  

👉 Voetbalveld Kluisbergen Sportief  

👉 Zaal De Brug  

👉 GOC Kwaremont  

👉 Gemeentehuis (bij de brievenbus)  

👉 Kerk Zulzeke  

==> bijkomend zullen er ook toestellen geplaatst worden aan GOC Ruien en in de Kloosterstraat te Berchem in functie van de scholen. 

Elke AED zit in een groene kast waaraan een veiligheidsbandje hangt. Wanneer u het apparaat dient te gebruiken, kan u zeer makkelijk dit bandje afscheuren, de kast openen en het toestel gebruiken.  
Geen idee hoe zo’n apparaat werkt? Geen probleem! Bij het openen van de AED vertelt het apparaat hoe u stap voor stap te werk moet gaan. Wees dus niet onzeker in noodsituaties, u kan niets fout doen!  Na gebruik kan u ons een seintje geven, zodat we het toestel weer gebruiksklaar kunnen maken.

Graag meer informatie? Raadpleeg dan zeker eens de website van het Rode Kruis, daarop vindt u alle informatie over wat een AED nu precies is of hoe het gebruikt wordt. Daarnaast bieden zij ook cursussen ‘reanimatie en AED-gebruik’ aan.  

Samen kunnen we levens redden!