×

Boomplantactie 2024 - Bestel nu je plantgoed voor je tuin!

Samen met twintig aangesloten steden en gemeenten in de Vlaamse Ardennen organiseert Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen opnieuw een groepsaankoop van streekeigen plantgoed. Streekeigen bomen en struiken passen niet alleen landschappelijk goed in onze streek, ze zijn ook perfect aangepast aan de plaatselijke groeiomstandigheden en doen het hier dus van nature goed.  

Bij de jaarlijkse boomplantactie heb je de keuze uit inheemse haagplanten, struiken en boompjes, hoogstambomen, hoog- of halfstammige fruitbomen, kleinfruit en klimplanten tegen zeer voordelige prijzen.  

Vanaf 1 oktober is het online bestelformulier beschikbaar op de website www.rlva.be/boomplantactie  Het soortenaanbod is ook te vinden op pagina 6 van de Landschapskrant van september 2024. 

Let wel!  Bestellen kan tot uiterlijk  2 november 2024. 

Bestellingen van minder dan € 300 kunt u afhalen op zaterdag 30 november 2024 (van 9:00u tot 11:00u) in het afhaalpunt van uw keuze. In Kluisbergen is dat de loods van onze technische dienst, Berchemstraat 55A te 9690 Berchem (achter de brandweerkazerne). Thuisleveringen (enkel bij aankoop van meer dan € 300) gebeuren op vrijdagvoormiddag 29 november 2024. Vanaf een aankoopbedrag van € 500 (excl. BTW) krijg je 5% korting. 

Meer info op boomplantactie@rlva.be of op het nummer 055/20 72 65. 

 

Kunt u wel wat hulp gebruiken om de juiste keuze te maken? Neem een kijkje op www.rlva.be/boomplantactie, daar vind u een aantal mogelijke soortencombinaties. Voor fruitbomen kan u Info per fruitras terugvinden bij de Nationale Boomgaardenstichting (www.boomgaardenstichting.be/fruitfiches) Ook op www.bomenwijzer.be vindt u heel wat informatie.