×

Project sociale woningen Kluisbergen

Momenteel worden er in Kluisbergen sociale huurwoningen gebouwd op 2 sites. De werkzaamheden op de site Rosalinde (Kapellestraat) zijn volop bezig. Hier komen 29 huurentiteiten.  

Er worden 5 woningen met 3 slaapkamers voorzien voor gezinnen met 2 of 3 kinderen. 
Daarnaast komen er nog 9 aangepaste appartementen met 1 slaapkamer. Deze aangepaste appartementen zijn bedoeld voor kandidaten met een fysieke beperking. Deze appartementen hebben een inloopdouche en nog andere aanpassingen zoals wandsteunen, bredere gangen,… die het voor de huurder makkelijker maken om zelfstandig te wonen. 

De overige 15 appartementen zijn voorzien van 2 slaapkamers. Deze appartementen zijn toegankelijk via een lift. Op deze site bouwen we tevens 7 koopwoningen. We voorzien 4 woningen met 3 slaapkamers en 3 woningen met 4 slaapkamers. Dit project zal vermoedelijk in verhuring gaan eind 2023, begin 2024. 

Info en voorwaarden kan je terugvinden via https://www.shmvlaamseardennen.be/ of neem contact op met socialedienst@kluisbergen.be 

Kandidaten kunnen zich nog steeds inschrijven voor Kluisbergen. Het is nog steeds zo dat er een voorrang geldt voor kandidaten die van de laatste 6 jaar 3 jaar in de gemeente wonen of gewoond hebben. Zij krijgen dan voorrang op kandidaten van buiten de gemeente. 

Vanaf oktober zal deze woonbinding aangepast worden. Dan is het zo dat die kandidaten die van de laatste 10 jaar 5 jaar onafgebroken in de gemeente wonen of gewoond hebben een voorrang krijgen. Dit is dus voordelig voor kandidaten die reeds lang in de gemeente wonen.